Toimintakertomus 2016

Koillis-Savon Tanssijat ry 

Koillis-Savon Tanssijoiden perustava kokous pidettiin Kaavilla vuoden 2008 marraskuussa ja varsinainen toiminta aloitettiin vuoden 2009 alussa. Siitä lähtien seuran toiminta on vakiintunut säännölliseksi Koillis-Savon alueella: on tarjottu viikkoharjoituksia, viikonloppukursseja, tanssimatkoja sekä tanssiesityksiä. Tanssiseuran toiminnan tarkoituksena on kehittää, edistää ja ylläpitää monipuolista lavatanssiharrastusta.

Kevätkaudella viikkoharjoitukset pidettiin Kaavin koulun isossa salissa ja syyskaudella Riistaveden Mantulla keskiviikkoiltaisin. Keväällä sekä syksyllä opetuksesta Mika Kasurinen ja Sari Vaakanainen. Viikkoharjoitusten lajeina ovat olleet vaihtelevasti yleisimmät lavatanssit lattareita ja swingtansseja unohtamatta.

Viikonloppukursseja järjestettiin sekä kevät- että syyskaudella neljä kertaa. Tammi- ja helmikuussa oli aiheena boogie woogieta Terhi Kuosmasen ja Risto Föhrin ohjaamana. Maalis- ja huhtikuussa pidettiin lindy hop -tanssikurssi, jota opetti Pirjo Peltola ja Risto Föhr. Syyskaudella pidettiin kaksi kertaa tangokurssi Leena Erhozin ja Mika Lustigin ohjaaman sekä boogie woogie -kurssi Terhi Kuosmasen ja Risto Förhin ohjaamana.

Hutikuussa lähdettiin yhteisbussikyydillä Naapurinvaaralle, jossa esiintyi Hurma ja Matti ja Teppo & Horizone. Heinäkuussa esiinnyimme Tuusniemen Kutujuhlilla sekä kävimme porukalla yhteisbussikyydillä Kyllikinrannassa, jossa esiintyjänä oli Pekkaniskan Pojat. Joulukuussa osallistuimme järjestämällä tanssiopetusta Tuusniemen toimintakeskuksen tanssitapahtumassa. Järjestimme myös joulukuussa pikkujoulu-/tanssimatkan Revontuleen, jossa esiintyi Sinitaivas. Lisäksi vuoden aikana pidettiin yhdet omat harjoitukset.

Yhteistyö Koillis-Savon Tanssijoiden ja Kuopion J & V:n kanssa toimi kuten ennenkin. Ulkopuolisten ohjaajien viikonloppukursseille voimme osallistua heidän jäsenhinnallaan ja sama toimii toisinpäin. Seuran jäsenet osallistuivat aktiivisesti muiden opettajien ohjaamille viikonloppukursseille eri puolilla Itä-Suomea.

Koillis-Savon Tanssijat ry:n jäsenmäärä oli vuoden lopussa 57 jäsentä. Tanssiseuran perustaminen Koillis-Savon alueelle on mahdollistanut tanssin harrastamisen lähellä ja innostus lajiin onkin ollut suuri.